tisdag, februari 24

Banana smoothie

I Madrid är det populärt med fruktdrinkar, smoothies och nyttiga grönsakscocktails. I stället för att betala en ganska dyr slant kan man göra en själv. En hemmagjord banansmoothie är både god och nyttig och tar ingen tid alls att göra. Börja med att slänga i en skalad banan i en vanlig plasttillbringare, och häll sedan på lite naturell yoghurt och mjölk. Om du vill ha en sötare smoothie kan du använda lättsockrad vaniljyoghurt i stället eller ha i lite flytande honung. Mixa med en stavmixer i en halv minut eller så, häll upp i ett glas och det är klart. Gott som frukost, efter träningen eller som mellanmål.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Var inne på ElMika och nostalgi-läste lite;)
Är ute efter underlag, både concealer, foundation och primer. Då jag alltid ogillat känslan av att ha en flytande foundation på mig(mest kladdigt när jag tar på ansiktet men även att expediter alltid ger mig en för fet hy som sedan blir flagig pga torra partier) så har jag använt puderfoundation och gillat det. I morse tappade jag dock min favorit i golvet och nu mera svirvlar resterna runt i avloppet någonstans och jag behöver alltså börja se mig om efter en ny. Är ändå lite sugen på att lyckas hitta en flytande(eller kanske i cremeform) som passar mig. Det får inte vara för täckande, vill inte känna mig spacklad och undrar om ni har några tips på en foundation som kan matcha det och utan att kännas kladdig. När det kommer till concealer känner jag mig lite sugen på touch eclat eller någon liknande men vet att de kan mögla i penseln och undrar om ni har någon erfarenhet av det. Primer sen då, har testat en från body shop men den funkar inte bra med puderfoundation så jag undrar om det är fler som upplevt att puder inte fäster direkt på primern. Vad har ni testat och hur har det funkat för er?

Huh, långt inlägg men efter att ha surfat runt och inte blivit mkt klokare kände jag att jag behöver råd. Nu är ni ju fler som skriver och det är riktigt kul att läsa om era olika erfarenheter och upplevelser. Uppskattar verkligen era ansträngningar i bloggen!

Mi sa...

Hej Agnes! Vad roligt att du är inne på EMK och nostalgiläser, det är jag också ibland ;) Hehe.

Underlag är ju så väldigt personligt, men jag berättar gärna vad jag kör med och vad jag gillar!

Jag håller helt klart med om att kletig foundation är hemskt, jag kör med Select Tint från MAC,
som är en flytande väldigt lätt foundation, som mest jämnar ut hudtonen. Den funkar jättebra
dom dagar du inte alls vill se sminkad ut, och med lite puder på blir det en mer täckande bas.
Jag har testat lös mineralfoundation från Everyday Minerals, och även om jag tyckte att det var helt OK så föredrar jag puder-mineralfoundation i kakform - även den från MAC faktiskt.
Alltså är min dagliga rutin först Select Tint i ett tunt lager, sedan lite concealer under ögonen och kring näsvingarna, och sist ett lätt svep med Mineralize Skinfinish Natural - mineralpudret från MAC.

Touch Éclat har jag hemma, och den är väldigt bra som "highlighter concealer", alltså snarare för att ljusa upp än att dölja. Den tar jag ibland lite överallt på ansiktet om jag ska vara helt osminkad, då ser man åtminstone lite piggare ut ;) Jag har haft min i över ett halvår (!) och den har inte möglat eller börjat lukta illa, och då har jag bara tvättat penseln en gång.

Primer till puder-mineralfoundation tror jag som du säger helst också ska vara i puderform. Jag vet att många är nöjda med ett så kallat "Start to finish" puder från Everyday Minerals, som kan användas både som primer innan foundation och sen som ett avslutande fixing puder. Jag har det själv, men använder det sällan och då bara som fixerande i slutet. Det håller dock blänket borta lite, så kanske det är bra som primer med? :) *måste testa*

En foundation i krämform som både jag och Ka älskar är Some kind-a gorgeous från Benefit, om du har möjlighet att beställa från nätet eller åka utomlands.

Phu, nu skrev jag också en roman - hoppas att det hjälpte lite! Kanske Ka och El också har något att tillägga :)

Karin sa...

hej agnes! tack för dina fina ord om bloggen, känns alltid lika roligt!

precis som maria säger, så är mitt bästa tips på krämfoundation benefits some kind-a gorgeous. den täcker utan att vara fet eller kladdig. min sådan är slut för längesedan, så nu kör jag en färgad dagkräm med SPF i från clinqie som jag sedan lägger ett tunt lager puder från MUS på. och som mi säger så jämnar det mest ut hudtonen, men det räcker gott. jag är dock intresserad av mineralfoundations, men inte lös utan pressad. sephora har en egen variant som verkar bra!

concealer då, där använder jag flytande liknande touch éclat. concealer i stick blir lätt smuligt och ser kakigt ut, tycker jag!

till sist har jag ingen erfarenhet att testa primer till puderfoundation, men hoppas att du hittar något som funkar!

Anonym sa...

Tack för era engagerade svar! Jag tog en tur på Kicks i stan och testade instant smooth-primern från clarins på handen och sminkade över med min puderfoundation när jag kom hem. Och hör å häpna men skillnaden mellan den sminkade och den osminkade handen är så stor att gör den hälften så stor skillnad i ansiktet så är det lätt värt 250 kr och den verkar dess utom funka bra med puderfoundation om man använder en svamp istället för borsten. Så det blir nog ett köp på den primern + en ögonskuggepalett som jag pillat på några gånger nu från samma märke och eftersom de har ett erbjudande om man köper två clarinsprodukter känns det extra smart att slå till. Någon som har testat clarins skuggor och vet hur de sitter och pigmentering och så där?

Karin sa...

vad kul att clarins primer verkar funka för dig! tyvärr har jag inte testat clarins skuggor, men någon annan läsare och/eller skribent här kanske har?

Anonym sa...

Agnes: Nu kommer den tredje och sista El Mika skribentens svar på dina frågor :)

Jag gillar inte heller känslan av kladdig foundation. Här är mina tre favoriter (som samtliga är "lätta", inte ett dugg kakiga och känns naturliga).
1. ID Bare Minerals
2. YSL har en foundation med pensel (samma concept som touch eclat) den är skitbra, men minns inte vad den heter.
3. You Rebel från Benefit (tunn, diskret men jämnar till hudtonen fint).
Jag använder alla tre (men inte samtidigt) och tycker de är grymma. Jag använder sällan smink och föredrar en naturlig look, och tycker att dessa är bland de bästa foundations jag testat.

Sen råkar jag även vara ägare till exakt 4 st olika Clarins skuggor, jag använder dem nästan aldrig (men det beror på att jag använder ögonskugga max 2 ggr per år) men de är väldigt bra. Sitter bra och ganska starka i pigmentet (fast det beror nog på vilken av dem man väljer). :)