tisdag, maj 5

Rouge Noir

På en middag i helgen sportade jag mitt favoritlack, Rouge Noir från Chanel. Färgen är en klassiker som kom till redan på 1920-talet. Många andra märken har försökt kopiera den mörkt vinröda, nästan svarta färgen sedan dess men utan att nå ända fram. De flesta kopiorna blir kallare, med en blåaktig ton, inte alls lika snyggt. För att färgen ska bli jämn tar jag två lager, och så under- och överlack såklart.

(Överst: Roge Noir och överlacket på plats i badrumsfönstret. Mitten: nymålat, två lager. Nederst: dagen efter. Ursäkta den dåliga kvaliten på bilderna, det är mobilkameran som varit i farten)

8 kommentarer:

ka sa...

rouge noir, very nice! men jag tycker blásvarta lack är precis lika fina faktiskt :)

El sa...

Ka: tack! Ja, blåsvarta är också snygga, om man vill ha en kallare ton. Men jag är ju ganska old-school av mig, och föredrar den klassiska varma tonen. Sen tycker jag det är kul att just den här färgen har en så lång historia, tänk nästan 100 år! Och att det i kombination med ett mörkt läppstift, också från Chanel, ofta förekom i stumfilmer (i samband med att vamp-karaktären kom till). Oj, vad mycket jag skrev nu :) Kommer ett vidare inlägg om detta senare förresten! :D

El sa...

ps. och så är det ju skillnad på dem som är medvetet blåsvarta, och de som verkligen försöker få till den rödsvarta färgen men får för mycket blåstick (de känns ofta lite misslyckade, medan de medvetet blåsvarta är coola). ds.

Mi sa...

Jag stod och tallade på det på taxfreen igår! (Och Black Satin, och Blue Satin, hehe..) SÅ snyggt. Får man prova't nån gång tro? ;)

El sa...

Hoho, har inte kollat på black resp. blue satin (mental note: spana in nästa gång jag är på NK).

Klart du får prova! Och, om jag inte hade tagit bort det igårkväll så hade du även fått se det live (och bara liiiite avskavt. :)

Kerstin sa...

Så fint o klassiskt! Synd att man aldrig springer på Chanellack på rea...

Fåfängan sa...

Ser otroligt snyggt ut!

El sa...

Kerstin: Tackar! Tycker jag med, är så förtjust i detta lacket, men använder det rätt sällan för att inte riskera att tröttna på det (as if that would happen!) :)

Fåfängan: Tackar, bilderna är som sagt ganska risiga, det är ungefär tusen gånger snyggare på riktigt :)