onsdag, maj 13

Tuff puff: Shanghai Fashion Week, del 3

Under Shanghai Fashion Week kunde man verkligen se att kineserna tycker att “more is more” och gärna vill ha “titta på mig”-kläder som kan ge en mer intressant look. Puffar, volanger, dragkedjor och stora blommor, blandning av mönster – allt på en gång tills det nästan snurrar i huvudet på betraktaren. Kanske hade jag ändå förväntat mig lite mer streetig, tuffare design med tanke på att de flesta som visade är unga designers.

Axlarna stod i centrum på flera visningar. Mer puff än vadd där än så länge.

(Shanghainesiska designerna Simon Wang och Helen Lee visade tuff puff och axelblad. Bilderna är egentagna och från chinaapparel.net)

Den korta puffiga kjolen och några små, små shorts släpptes också lös. Inte så många korts som vippade runt än (någon som kommer ihåg denna underbara åttiotals-uppfinning?), men det är kanske kan vara nästa steg?

(Simon Wang visade flera varianter av kjolen. I svart känns den fin… men i tutti-frutti överlåter jag den nog åt modiga, färgtörstande kinesiskor att bära)

(Volanger smög sig som sagt in överallt – på Chris Changs frilly blommiga volangblus, bak på en läderkjol, som hos Helen Lee, eller överallt, som i den här underbara volangskapelsen från Ling Yali – är det en klänning eller?)

Lite förvånande var också att bara några enstaka, som La Vie och Helen Lee, hade hämtat tydlig inspiration från kinesisk traditionell klädsel. Kunderna verkar annars inte trötta på det; Qipao-liknande klänningar är fortfarande en storsäljare bland kinesiska tjejer.

Hur tror ni kläderna från Shanghai Fashion week skulle passa hos er? Och vad tycker ni om Qipao-inspirerade kläder?

Inga kommentarer: