söndag, februari 15

Badrumsskåp in action

Kapstaden är en mångkulturell stad fylld med kreativa och intressanta människor. Tack vare sin fantastiska natur och geografiska punkt är Kapstaden en samlingsplats för många kreativa industrier med anknytning till skönhet och mode. Nyligen var svenska Glamour i Kapstaden för att fota inför kommande nummer. Fotografen Åsa Tällgård tog plats bakom kameran och tillsammans med make up-artisten Johanna Sylvan och Glamours modechef Lina Aastrup fixade hon till sköna bilder till maj-, juni- och julinumren. Jag möter upp teamet vid Antrim Villa, ett familjeägt guesthouse där dom är bosatta under sin vistelse, bilderna från dagen innan redigeras, lunchen är på väg och make up och stylingen är i full gång inför dagens plåtning. Väskor och lådor fyllda med smink, hår- och hudvårdsprodukter ligger utspridda i rummet där modellen förbereds. Ett portabelt badrumsskåp med oändliga mängder produkter som tas med på alla produktioner.

Johanna är utbildad make up-artist på Make Up Store, även utbildad frisör, och jobbar nu genom Link Details. Modellen Barbora Sindleryova är 21 år och kommer från Slovakien, den här produktionen är långt ifrån hennes första jobb, för att vara så ung har hon hunnit med att se enorma delar av världen, en fördel med att jobba som modell. Vi hoppar in i produktionsbussen och tar oss till Glenn Beach, det är dimmigt och solen har svårt att ta sig igenom alla moln, men vi släpar ner all utrustning till stranden och kör igång. 8 olika outfits ska plåtas, märken som Hugo Boss, Diesel och Dolce & Gabbana, klänningar och bikinis, allt detta innan solen går ner.

Make up-artister är självklart beroende av sina portabla badrumsskåp, eftersom man aldrig vet vad som kommer behövas inför varje plåtning så ska allt med. Det är väldigt individuellt vilka produkter som används till vad, alla har sina favoriter. Johanna använder sig mycket av MAC, Laura Mercier och även Shu Uemura som tillåter en kreativitet och lekfullhet med färger, pigment och form. Vi drar alla en lättnads suck framåt kvällning och solnedgång när en klockren plåtning är avslutad. För Glamours team är det direkt tillbaka till villan, kolla igenom dagens jobb, käka middag och påbörja förberedelserna inför morgondagen då klockan ringer 05.00. Då börjar nämligen sista dagen av plåtning i soliga Kapstaden. Efter det bär det tillbaka till Sverige och minusgraderna. Resultatet kan ni se i Glamour med start i maj.

Inga kommentarer: