fredag, februari 27

Dust it

Precis som El flänger jag runt en hel del och alltid när jag befinner mig i ett nytt land eller stad så har jag problem med att hitta en frisör som jag gillar, någon som klaffar, det tar evigheter att hitta någon som förstår min stil, och hittills är det ingen frisör som riktigt mäter sig med Marlene på Louise H i Örebro, som jag brukar passa på att gå till när jag är hemma på en visit. Det känns så hemtrevlig där, samtalen är genuina, aldrig påklistrade och aldrig försöker dom kränga på mig en massa produkter om jag inte frågar efter någonting. Det är personligt. Det gillar jag.

Här i Kapstaden gick jag nyligen till Scar som är stadens mest fashionabla frisör. Dom blir bokade av produktionsbolag, och modeller går hit för att få sina nya frissor i styr till nästa casting, men vi “dödliga” är inte bortglömda, dom är väldigt angelägna om att alla behandlas på samma sätt, dom lägger stor tyngd på att alltid kunna tillfredsställa sina kunder oavsett om det är en bokning eller en drop in-kund. Rekommendationerna säger att om man vill ha någonting kreativt och nytänkande, få nya frisyrperspektiv så ska man ge Scar en chans. Spännande tänkte jag och bokade en cut & blow och slingor.

Jag blev mäkta imponerad först när jag slog mig ner i väntrummet bland de sedvanliga modetidnigarna av alla de slag, blev serverad en flaska vatten och efter en kort väntan blev jag inledd till ett rum där jag skulle få en skalp massage som var som sänd från ovan. I säkert 15 minuter blev jag masserad, en annan person kom och fixade schamponeringen, en tredje för avsköljningen och torkningen och en fjärde som sen visade mig till min stol där jag blev serverad ännu en flaska vatten, en kopp chai-te och några tidningar. Det var mysigt och det kändes lite lyxigt med all denna uppmärksamhet.

Klippningen blev som vanligt lite av en besvikelse, aldrig blir jag riktigt nöjd, jag tror att det krävs några mer besök för att bygga upp något slags förtroende till min nya frisör, jag är inte lättövertalad, jag kanske är för kräsen, men ingen håller måttet; ingen gör det så bra som frisören jag är van med. Priset för klipp och slingor slutade på 600 rand vilket motsvarar ca 540 kr, ganska billigt med svenskt mått mätt, men på en sydafrikansk lön är det ganska dyrt och det finns åtskilliga frisörsalonger med precis lika bra service, där du precis som på Scar får “allt och lite till” men för en mer resonabel summa pengar. Jag tyker att deras rykte är lite överskattat, men kan vara värt ett besök om du som svensk befinner dig i Kapstaden, sen gillar jag att Scar ligger på trendliga Kloof Steet, som gränsar till Long Street där eftermiddagen efter klippningen gick åt till att strosa runt i solskenet med en islatte och kolla runt i mysiga butiker.

I påsen med från Scar åkte det ner en Osis Dust it från Schwartzkopf som har blivit min nya favorit, ett pulver som gör håret rufsigt och ger extra volym, jag använder den dagligen och den har hamnat på min nya topplista för hårvårdsprodukter, det sitter kvar i håret länge vilket betyder att den bästa stylingen får man dagen efter man använt proudukten. Det är en liten och dyr burk, men man behöver inte mycket pulver åt gången så den håller länge.

För övrigt fick jag ett roligt hårvårdstips häromdagen. Blanda i lite vinäger i ditt schampo, det stärker håret och ger det mer lyster. En ganska intressant teori som jag kanske kommer testa framöver. Jag hoppas bara att vinägerlukten inte tar över lukten från schampot.

3 kommentarer:

Marie sa...

Jag tycker det är helspännande att läsa ett sånt här brottsstycke ur ett salongsbesök i Sydafrika, jag kunde verkligen drömma mig bort...
Förresten har jag bott i Örebro men gick alltid bara förbi Louise H, jag fick aldrig någon känsla för vad det var för stil på stället. Så jag gjorde som alla andra och gick till Trash!

Anonym sa...

Intressant med vinäger, tror jag måste prova..
Har själv dust it och håller med, under medel helt enkelt.
Marlene är den bästa.

Anonym sa...

Måste bara hålla med. Jag Ä L S K A R D U S T I T ! ! ! !