torsdag, februari 19

Hälsoliv i New York

I en stad som New York där de flesta lever efter mottot “live hard, work hard” finns tyvärr inte mycket tid över för huskurer och annat. De flesta börjar sin arbetsdag tidigt och slutar sent och efter det går de ofta vidare till ett cocktailparty eller en middag. Vardagslivet är stressigt och mycket tid spenderas utanför hemmet. Frukost, lunch och middag äts allt som oftast ute och New York-bornas kylskåp ekar ofta tomt.

Trots fullspäckade scheman är utseende och hälsa något som prioriteras. Det är viktigt att se representativ och fräsch ut. För att orka med de långa nätterna och krävande dagarna läggs mycket tid på träning och friskvård. Sjukledighet existerar mer eller mindre inte så om man råkar bli sjuk eller utarbetad finns en stor risk att man snabbt ersätts av någon ny förmåga. En personlig tränare och ett gym i huset är måsten för många New York bor. Till detta hör även ett evigt vitamin-poppande, allt för att hålla sig frisk och alert. The vitamin shoppe finns i nästan varje gatuhörn.

De kvinnor som har råd går ofta på spa behandlingar och regelbundna besök hos dermatologer är inget ovanligt. Här rättar de till skavanker och trollar bort rynkor med bland annat syra-behandlingar och botox-injektioner. Detta är visserligen något som de flesta håller tyst om och inte avslöjar i första taget. De hävdar att deras onaturligt släta hy beror på “healthy living and good genes”.

Men vad gör man då om man inte har råd eller vill falla offer för denna utseendefixering? Men ändå vill ge ett fräscht och utvilat intryck efter en alltför sen natt? Mitt “huskurstips” är helt enkelt att dricka mycket vatten med pressad citron kvällen innan du går och lägger dig. När du vaknar på morgonen tvättar du ansiktet först med kallt och sedan varmt vatten vilket sätter igång blodcirkulationen och ger huden en fräsch lyster. Om ögonen känns trötta och grusiga gör två bomullsrondeller doppade i varmt vatten susen. Det varma vattnet lugnar ögonen och ger dem en klar lyster. De mörka ringarna under ögonen råder kalla tepåsar (gärna kamomill eller grönt te) eller en påse frysta ärtor bot på. Efter det är du good to go utan spår av nattens festligheter!

Inga kommentarer: