fredag, februari 20

Med solen i ögonen

Vill man åt ett luftkonditionerat köpcentrum så är V&A Waterfront stället att besöka om du är i stan, och det närmsta som kan jämföras med NK. Här hittar du en uppsjö av exklusiva märkesbutiker, och det sägs vara inte bara Kapstadens utan hela Afrikas största turistattraktion, vilket jag personligen inte förstår. Det är väldigt amerikaniserat, anpassat för turister och kan tas för vilket köpcentrum som helst världen över, opersonligt och brist på soul. Eftersom det är en turistattraktion så är priserna här lite dyrare än på andra ställen, men ändå billigare än i Sverige. Jag är inget jättefan av köpcentrum, framför allt så strosar jag hellre runt med mina solbrillor i värmen, tittar på sköna människor, och upptäcker nya små butiker, vilket det finns gott om på Long Street, som jag varmhjärtat kan rekommendera.

Long Street är gatan i Kapstaden som alla känner till, det finns inte så många shoppinggator här, om man ska hitta en jämförelse med Drottninggatan eller Oxford Street så får det bli Long Street. Jag älskar den 3,8 km långa gatan som ligger i ett av Kapstadens äldsta områden, det är trendigt och mångkulturellt med mysig arkitektur, och varma färger. Det mesta du vill åt finns på och runt omkring Long Street. Restauranger, barer, klubbar, butiker, frisörer och mysiga cafeér. Vare sig du vill köpa en vinylskiva, lädervaror, böcker, konst, keramik, smycken, antikt eller en piffig klänning till kvällens party, så är det gatan att leta på. Locals såväl som turister befinner sig i dessa områden, på tvärgatorna kryllar det av mysiga små vintagebutiker och marknader där man kan ha tur att fynda till resonabla priser. Dock har många second hand-butiker snappat upp vintagemodet och köper därför in mängder av gamla kläder som dom reparerar och säljer till hutlösa priser.

Min favoritbutik är MeMeMe. Här säljs kollektioner från lokala designers såväl som deras egna märke. Förutom att butiken känns väldigt hemtrevlig med personliga accessoarer, charmiga färger och ambitiös och trevlig personal så gillar jag det faktum att varje plagg bara säljs i 3-4 exemplar, om du letar efter någonting unikt så hittar du det med största sannolikhet hos MeMeMe.

Mitt över gatan ligger Mungo & Jemima, även här hittar du kollektioner från nyskapande lokala designers som Coppelia, Brut Sauvage och Paige Smith. Både MeMeMe och Mungo & Jemima riktar sig mot den moderna kvinnan. Här hittar du välgjorda kläder, smycken och accessoarer som är gjorda med uttänkta detaljer och kreativitet.

Vart shoppar folk i Madrid? Stressar på köpcentrum eller letar sig till bakgatorna?

1 kommentar:

Karin sa...

vad mysigt det ser ut på long street! /karin i madrid