onsdag, februari 25

Shop till you drop, del I

Helena, du har rätt: New York är verkligen ett fashionmecka utan like. Här finns allt för alla typer och plånböcker. Utbudet är enormt så att shoppa i New York kan ibland vara riktigt tidskrävande. Det gäller att planera sin shopping annars kan det hända att man inte kommer hem före solnedgången. Så var hittar man då den bästa shoppingen? Det beror på vad man är ute efter.

Om man har bråttom tycker jag att man ska ta sig uptown till Madison Avenue eller 5th Avenue och besöka varuhusen Barneys, Bergdorf Goodman eller Saks. Här har de en bra blandning av etablerade märken som Marni, Chloé och Balenciaga men även yngre intressanta designers som Phillip Lim, The Row och Alexander Wang. Om du är på jeansjakt tycker jag att Barneys är det bästa stället att gå till. Här finns alla märken du kan önska dig och ofta köper de in nya trendiga märken som är svåra att få tag på någon annanstans. Du hittar bland annat Citizen of Humanity, Seven och Ever till mycket bättre pris än i Sverige.

(Barneys)

Om du vill spendera pengar är lyxbutikerna på Madison Avenue det rätta stället för dig. Här finns alla märken du kan önska dig. Chanel, Hermès, Cartier och Gucci har sina butiker här, bara för att nämna några.

(Madison Avenue i New York)

Om du inte vill spendera mycket pengar föreslår jag att du åker ner till Soho. På Broadway finns de flesta butiker som H&M, Club Monaco, Zara och Banana Republic. Jag tycker personligen inte att shoppingen här är så kul men om man fortsätter Broadway ner mot Canal Street finns butiker där man kan hitta roliga klänningar och annat för en spottstyvel. Om man sen fortsätter hela vägen ner till Canal Street kan man köpa fejkade designväskor billigt. I Nolita som ligger norr om Broadway finns det på Mott Street och kringliggande gator små butiker som säljer nya designers, ofta från Asien. Många av mina vänner älskar att shoppa här men personligen tycker jag att kvalitén ofta är dålig och priserna för höga. Läs del II.

(Soho)

1 kommentar:

Mi sa...

Det är inte långt ifrån tortyr att få se och läsa om härliga NYC.. ;)