lördag, februari 21

New York Fashion Week

Igår tog New York Fashion Week slut, och stora skockar med fashionistas har setts förflytta sig till nästa storstad på tur – London. NYFW i Bryant Park är varje år en modekarusell utan dess like, men i år har det varit snäppet mer extremt då hela veckan även har gått ut på att gratulera 50-åringen Barbie. Det har varit dockor till höger och vänster, och även flera catwalks.

En trend, i både mode och smink, har varit 80-talets återkomst. Glammigt, hårt sminkat och glansiga material. Marc Jacobs visade en av de mest 80-talsinfluerade visningarna, och gick all in med matchande frisyrer och sminkningar. Make up-artisterna använde sig uteslutande av NARS, och slutresultatet blev färgstarka och grafiska sminkningar.

Som alltid inom fashion är de sotade och svarta ögonen en klassiker. Flera designers valde även i år att satsa på detta säkra kort, men med sina egna tolkningar. På bloggen Temptalia.com kan man se de flesta stora designers så kallade face charts, där make up-artisten skissar upp den sminkning som ska gälla. Alla face charts är med produkter från MAC, och personligen är de sotade ögonen från iransk-ättade NYC-designern Behnaz Sarafpour mina favoriter av dessa fyra varianter.

Inga kommentarer: