fredag, februari 20

Down under-obsession

En sak med att bo i Shanghai är att det ofta är svårt att få tag på 1) skor i storlek över 38 – kinesiska tjejer har så små fötter, snarare storlek 33-34 än storlek 37, 2) kläder som inte är gjorda för en älva och 3) make up och hudvårdsprodukter som inte är gjorda för att din hy ska bli vit som snö (mer om dessa produkter en annan dag). Det kan ofta vara sjukt frustrerande, men gör mig å andra sidan ännu mer intresserad av shopping på varje resa. Ni håller säkert med om att det också är ganska kul att öppna garderoben/badrumsskåpet och få en liten pust av reseminnen när man ska upp tisdag morgon kl 06.15, det regnar ute och det är typ 121 dagar till nästa semester.

I förra veckan kom vi tillbaka från en helt underbar resa till Australien och Nya Zealand över Chinese New Year. Alla ni som har varit där vet ju att det är som en bättre svensk sommar med fantastiska stränder, ljust till kl 10 på kvällarna och fullt med goda jordgubbar, blåbär och andra somriga saker man kan längta ihjäl sig efter här i det vintergrå Shanghai. Plus massvis av nya brands. (Ok, jag ska sluta retas nu…) Alltså ganska deppigt när jag skulle sätta mig på planet hem.

Nu känns det lite bättre när jag börjar varje morgon med mina nya Aesop produkter, som förutom sååå snygga förpackningar verkar vara packade med salvia, rosmarin, lavendel och andra saker som min hud bara måste behöva. För vem faller inte för denna förpackningstext; “The thinking person’s moisturiser! Provides a vitamin-rich botanical booster for skin that needs it”. Check, Check. That must definitely be me.

Nästa sak som kommer fram är mitt nya stift från Bloom (köpt på taxfree i Sydney – tanken på lite roligare produkter borde de ta efter här i Shanghai som har det mest sövande utbudet av produkter jag har sett på länge. Däremot är jag ganska nöjd med den nya jätteshoppen på Arlanda) i färgen Stain – färg, balm och solskydd i ett, och till budgetpris: I love it.

Då känns det redan lite bättre. Innan jag går ut genom dörren slår jag sedan ett litet öga i garderoben på mina nya skor från Nya Zealändskan Kathryn Wilson, som gör snygga skor för under tusenlappen (I love it × 2) och min nya klänning från Australiensiska Leona Edmiston (som gör snygga mönster till inte lika budgetpris, men oh well, det är ju bara en gång man är down under). Har inte fått tillfälle att använda någon av dem än (kanske någon av mina vänner ser detta och inser att det är dags för kalas), men jag känner mig ändå riktigt glad när jag ser dem. Det som får följa med ut genom dörren, trots att det inte finns ens en gnutta sol på himlen, är mina redan älskade Karen Walker solglasögon i Wayfarer-modell.

Plötsligt känns min februaridag inte så illa.

4 kommentarer:

Mi sa...

Fantastiskt fina grejer! :D

Anonym sa...

vilken snygg klänning! *dör*
och så skorna sen.. jisses. vansinnigt avundsjuk.

Karin sa...

shit, vilka snygga grejer! down under, det är grejen alltså.

Anonym sa...

Tack, vad gulliga ni är.