måndag, februari 23

Desperado

I helgen bjussade jag ett gäng vänner på kafferep med hembakat. Jag må ha vissa housewife-skills, men den desperata delen står min hy för. Kombinationen av den skandinaviska vintern och extremt mycket stress de senaste 2-3 månaderna har fått min hy att gå haywire. Den är inte överdrivet torr, men behöver definitivt mycket fukt. Samtidigt har jag ungefär tusen finnar, eller okej, ganska exakt fem stycken, men de vägrar försvinna. Jag tvättar ansiktet max två gånger om dagen (använder sällan tvål i ansiktet på morgonen) och smörjer in, just nu med dag- och nattkräm för torr och känslig hy.

Efter helgens bakning hade jag en del havregryn över, så jag testade Lottas havregrynsmask när gästerna gått hem. I brist på basilikaolja tog jag en droppe av Sukis bodyoil i. Ansiktet blev mjukt och lent, och jag tror att honungen också hade en lugnande verkan. Men jag är fortfarande bekymrad över statusen på min hy. Den senaste veckan har varit mindre stressig, och jag märker direkt att min hy mår bättre då, men jag behöver ändå tips. Vad tror ni, har ni några råd? Kanske dags för en ansiktsbehandling?

7 kommentarer:

Mi sa...

Jag vill också gå på ansiktsbehandling! Portömning here I come (eew). Tells me om du går så kan vi kanske tajma in en duo-treat! :D

Marie sa...

Jag lider med dig! Brist på sol och reaktion på mandelolja gav mig kosmetikaakne och jag såg för jävlig ut. Det börjar ordna upp sig. Regelbundna aspirinmasker (eller någon annan kemisk peeling) och att försöka se solen ibland tror jag har hjälpt mig.

Karin sa...

min hud börjar också ordna upp sig. det som fixade biffen var precis som marie rekkar: aspirinmasker och solsken. hoppas finnarna försvinner helt nu när våren är här i madrid!

Anonym sa...

Maria: Oh, duo-treat vore så kul! I will keep you posted!

Marie: Reaktion på madelolja?? Never heard of, låter jobbigt! Jag är inte så förtjust i tanken på kemisk peeling eller syror, men Karin svär ju att det är svin bra, och jag har hört många andra säga samma sak. Karin har tipsat om att jag kan köra en light-variant av aspirinmasken...kanske vågar testa det... Hur ofta kör du den?

Karin: Kanske ska försöka samla mod och testa den ändå som sagt...eller bara hälsa på dig i solen? :D

Karin sa...

både ock tycker jag låter som en bra idé, hoho! =D

läs mer om masken hos rocketqueen, som svarar på de flesta frågor och säger bl a: "det kanske låter oroväckande att ha syror på huden, men det finns ofarliga syror och farliga, och både acetylsyra och salicylsyra är förstås ofarliga". dessutom är bha-syran (som bildas av aspirin och vatten) mycket mindre irriterande för hyn än AHA-syra, som är den som traditionellt används vid "riktig" kemisk peeling. "BHA-syra är en mild kemisk peeling, som skalar bort döda, tråkiga hudceller och ger huden ny lyster". ja, det var lite mer info! haha...

Anonym sa...

Karin: hehe, jaa, både ock. Fast jag måste erkänna att solen lockar mest ;).

Bra info där, tack. Läste precis att huden blir känsligare mot sol om man behandlar med syra...har du märkt av det nåt, du som är på sydligare bräddgrader?

Karin sa...

el: nej har inte alls märkt det,
det är någon fara om man bara kör då och då, som jag gör. det är nog som sagt vid AHA-syra som man bör se upp lite.