fredag, februari 27

Två helt olika hårpersonligheter

För majoriteten av alla kvinnor är håret en av ens utseendes viktigaste detaljer, och visst stämmer det att en ny frisyr helt och hållet kan ändra en persons utseende.

För en månad sedan ungefär fick Mi stora chocken under sitt frisörbesök när hon insåg att “ja, jag har en blå slinga i min lugg”. Nu behöver ni inte oroa er för att hon var hos nåt freak till frisör, nej, hon har gått hos sin frisör i över åtta år nu och älskar honom. Dom vet precis var de har varandra, och trots att han kanske mörkade lite att den svarta slingan han la i skiftade i blått är hon alltid nöjd i slutänden. Alltså har den blonda pagen med lugg förvandlats till en mörkblond sådan med svartblå lugg. Fräsigt va? För att färgen ska hålla sig används schampo, balsam och inpackning från Redken. För glans en lätt kräm från Sebastian, och för att få yttepytte stadga Hard To Get från Tigi Bed Head. Men a och o för att hålla pagen välfixad är plattången från italienska Ga.Ma.

El däremot erkänner direkt; “jag är en tråkis”. Fast hon föredrar att se sig själv som en klassiker, i alla fall vad det gäller frisyrer. Varför byta ett vinnande koncept liksom? Hennes hår är långt, rakt och ganska tjockt. Eftersom El flänger runt en del har hon två stammis-frisörer, en i Stockholm och en i Göteborg. Ibland sker klippningen någon annanstans (mest nöjd med den grymt coola frisören i Edinburgh, minst nöjd med tortyrkammaren i Beijing). När det kommer till schampo och balsam är det ekologiskt all the way, just nu gillas Nexus Phyto Organics. “Eftersom jag då är en tråkis så stajlar jag sällan barret, ibland fönar jag det torrt men that’s it”. Om det inte är ett extremt festligt tillfälle vill säga, i så fall kanske det blir lockar eller någon avancerad uppsättning. Men till vardags är det alltså fritt fall, hög knut eller vanlig hästsvans som gäller!

3 kommentarer:

Katie H sa...

Jävligt snygg hårfärg El har!!!

Var kan man skaffa sig den, vad ska man fråga efter ? Sen så är det skônt att hon kör ekologiskt, allt man sätter på huvudet kommer ju ändå in i blodomloppet genom huden ändå, vilket det är få som tänker på.

Bra inlägg!

Mi sa...

Kate: visst är det en het färg! :D Men den är naturlig all the way, så det finns ingen "färg" att fråga om.. Men kanske din frisör kan lyckas få till en liknande? :)

Anonym sa...

Kate: Tack, vad snällt sagt :) Kul att du hittat hit. Precis som Mi svarade är det min naturliga hårfärg, men den kan säkert fixas till på konstgjordväg också. Är du sugen på att byta hårfärg?