lördag, februari 28

Fukta, fukta!

Här i New York är vintertorr hy ett stort problem. Ute blåser isande vindar ena dagen och nästa är det strålande sol och varmt. Airconditions och heaters går på högvarv om vartannat till följd av det skiftande vädret vilket gör att huden blir lidande. Många påverkas även på andra sätt av den torra luften; andningssvårigheter, förkylningssymptom och torra ögon är problem som är vanliga. Lösningen är en Humidifier. Det låter kanske dramatiskt men införskaffandet av en Humidifier förändade mitt liv här i New York.

Jag hade länge dragits med stramande hy, torra ögon och raspig hals när jag en dag tog upp problemet med mina vänner över lunch. De frågade om inte min Humidifier fungerade och när de förstod att jag inte hade en tittade de alla chockade på mig. “Everybody has one! You need to get one right away!” sa de alla i kör. Så efter lunchen gick jag snabbt och köpte en och jag måste säga att nästa morgon när jag vaknade kände jag mig som en ny männinska. Mina ögon sved inte och min hals gjorde inte ont men framför allt kändes min hy hundra gånger bättre.

Jag vet inte hur populära Humidifiers är i Shanghai, Madrid eller Sverige men om ni som jag har problem med vintertorr hy tycker jag att det är värt att investera i en. Ni kommer inte att ångra er, kan jag lova!

3 kommentarer:

Mi sa...

Det laåter faktiskt som något vi skulle behöva i sommarstugan, där luften är väldigt torr av någon anledning.. Man märker det som du säger mest på morgonen, då halsen är helt raspig :( Jag har dock inte sett någon Humidifier här, får leta!

Karin sa...

det fanns en sådan på kontoret där jag brukade sommarjobba, väldigt käck grej faktiskt! skulle säkert vara bra med en här i madrid också.

Anonym sa...

jag har för mig att det är väldigt poppis i japan att ha en sån maskin..bra för halsen och huden =)