onsdag, februari 18

Veckans huskur från Madrid

Spanska damer känns inte som om de sysslar särskilt mycket med huskurer. Hemmet spelar inte lika stor roll här som det gör i Sverige – i stället går man ut och träffar vänner, äter mat och gör skönhetsbehandlingar. Precis runt hörnet om vår lägenhet ligger t ex en spa-anläggning. Om en spanjorska ändå skulle göra en huskur, så skulle det kunna vara en enkel ansiktsmask för att motverka den glåmiga hy som storstadsluft lätt ger.

Ni som har hängt med från El Mika vet att jag är ett fan av Rocketqueens aspirinmask. Den här masken är en riktigt bra huskur som fungerar för alla hudtyper och plånböcker. Den ger lenare och klarare hud och med regelbunden användning kan hudkvaliteten förbättras avsevärt.

Jag börjar med att krossa fyra stycken Aspirina-tabletter i en liten skål. Sedan droppar jag i pyttelite vatten och blandar tills det blir en gråvit, ganska tjock blandning som jag sedan applicerar på ansiktet. Den torkar ganska snabbt och börjar “snöa” – så det är en bra idé att stå över handfatet eller ha en handduk i knät medan den är på. Efter 5-15 minuter kan den sköljas av samtidigt som man skrubbar lite försiktigt. Det är helt otroligt vilken skillnad den här masken gör! Jag blir lika förvånad varje gång hur len och nästan lysande min hy blir. Prova aspirinmasken – snabb, billig och riktigt bra.

2 kommentarer:

A. sa...

aspirinmasken är ett underverk! jag har ett tips på hur man undviker att den faller av innan man är klar; blanda bara ut den med yoghurt eller flytande honung, det binder aspirinpulvret och ser till att allting sitter kvar i fejan. jag har provat båda och av min erfarenhet sitter honungen bäst.

Karin sa...

verkligen! jag har ju tjötat om den en del på bloggarna för den är ett underverk! jag ska prova flytande honung nästa gång, bara lite eller?

som du ser på bilden blir det typ som smält isglass med bara tabletter och vatten, honungen gör den kanske krämigare?