lördag, mars 14

American beauty

Precis som i Kapstaden beror skönhetstrenderna på i vilket område man rör sig. Downtown styr rock’n’roll-stilen. Överallt ser man tjejer och killar i tajta jeans, slitna skinnjackor och Converse-skor redo för papperskorgen. Till stilen hör även ett par vintage Ray-Ban som bärs både i solsken och regn. Man ska se så sunkig ut som möligt med rufsigt hår, avskavt färgat nagellack (svart eller mörkrött är ett måste) och minimal make up. Självklart kostar kläderna skjortan men det viktiga är att man ser ut som man inte bryr sig ett dugg om sitt utseende.

(Lindsey Lohan ser ut som en typisk downtown girl i den här outfiten!)

Uptown är det däremot ett helt annat stilideal som gäller. Det ska vara så dyrt som möjligt och det ska synas. Om du visar dig i ett par Converse här tittar folk snett på dig. Nej, här bär kvinnorna de högsta klackar de kan hitta tillsammans med en passande liten cocktailklänning. Om det är kallt sätter de på sig en dyr päls men absolut inte en väderanpassad täckjacka. Det viktigaste av allt är den hett eftertraktade Hermès Kelly bag som syns på var och varannan arm. Att se fräsch och snygg ut är ett måste och uptownkvinnorna spenderar timmar och förmögenheter på skönhetsbehandlingar och hårklippningar.

(En typisk uptown girl på villovägar i Meatpacking district)

2 kommentarer:

Marie sa...

Jag är en typisk down town girl alltså.. ;D Fast det är inget dyrt som ser slitet ut, det är billiga grejer som _är_ slitna ;)

Mi sa...

Finns det inget mittimellan? :) I så fall vore jag en Midtown, om det nu ens existerar..