söndag, mars 1

Räddande design

Idag tittade vi in på Design Indaba ExpoCape Town Convention Centre. Design i alla dess former prydde utställningshallen. Jag gick runt som ett litet barn och spanade bland kläderna. Min plånbok är inte som den borde vara så det blev bara ögongodis för mig den här gången. Min favorit för dagen blev Craig Jacobs och hans Fundudzi-design. Craig tillhör Kapstadens elit och ses lite som en expert när det kommer till att förutspå framtidens mode. Det som gör honom så unik är att han använder sig av organiska, miljövänliga material: bambu, bomull och silke, och Afrika är en stor influens i hans skapande. En design som ska hjälpa jorden att andas igen, “what you wrap around your body is a reflection of your soul”.

Målet att skapa kläder och ett mode som är bra för miljön och som tillverkas med minimala kemikalier kan mycket väl bli ännu större i framtidens trender. Craig Jacobs blev förra året utvald av Gavin Rajah att tillsammans med två andra lokala designers ställa ut sin nya kollektion på Paris Fashion Week för att visa världen vad Sydafrikas designers har att bjuda på, ett prestigefyllt uppdrag to say the least. Låt namnet Craig Jacobs stanna kvar i minnet, ni kommer inte bli besvikna.

(Tyvärr var det förbjudet med fotografering idag, bilderna är lånade från fundudzi.com)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket bra tips om designer Lotta! Vet du om det säljs även i Europa? Skönt med människor som tar ansvar, och som visar att det faktiskt går att kombinera mode med etik och eco. Ska titta närmare på detta :) (Är eko-nörd).
:)

Anonym sa...

Sjukt snygg klänning- I loooove ruffles runt halsen. Ingen chans att de finns i Shanghai antar jag. Suck.