lördag, mars 21

Spanish street style

I Göteborg är det seglarbrudarna och emotjejerna som sticker ut. I Madrid lägger man först och främst märke till affärskvinnorna. Kvinnor med röda läppar, korta kjolar och mörka ögon – men framför allt: höga klackar. De signalerar power, kvinnlighet och självsäkerhet, och även om den stilen inte är något för mig så tycker jag det är riktigt coolt och classy. T ex som affärskvinna nummer ett nedan som bär klackar från Marc by Marc Jacobs. Dam nummer två har på sig lacktights och pälskappa, vågat.

Affärskvinnan light kör fortfarande sina klackar, men glömmer inte heller snygga väskan, och kan lika gärna klä sig i byxor. De lite mer vågade går all in och kör lepardtights och fluffbolero. Allt kan funka i Spanien! Notera att röda läppar eller svartsminkade ögon är en gemensam nämnare.

Killarna ser antingen ut som machomannen, eller så är de mer påverkade av övriga Europa. Smala jeans, kavajer, gråskala och spetsiga skor verkar vara grejen.

Hur ser en helt vanlig spansk tjej ut då? Well, jag är säker på att tjejen nedan är väldigt medveten om varenda detalj av sin klädsel, trots att det ser ut att vara det motsatta, precis som downtown-stilen i New York. Hon fångar dock det typiska med spanjorskornas stil: en blandning av färger, material och stilar. En tuff jacka tillsammans med en söt klänning, söndriga strumpbyxor med prydliga skor – inget är lämnat åt slumpen. Just färgkombinationen grönt och orange verkar för övrigt vara populärt bland tjejerna här!

(Bilderna kommer från spanska street style-bloggen Chictoochic)

2 kommentarer:

Mi sa...

Alla är ju assnygga! :O Är det the average madridare Karin, eller är det typ kräm della kräm? ;)

Karin sa...

nja, jag antar att dom här peepsen har blivit fotade till en street style-blogg av en anledning. average madridare ser mer ut som den sista tjejen eller så här.