fredag, mars 6

Slip-Slop-Slap

Under den marsgrå himlen är det lätt att glömma bort att solen över huvud taget existerar. De sköna paradisbilderna du postade, Ellen, fick mig att vakna till och gav lite härlig semesterkänsla. Jag ser mig själv glida fram på däck i en snygg, stor hatt och solglasögon, en färskpressad juice i handen och en snygg skeppare i den andra. Mmm. Men… så fort det är dags för solkräm är drömmen slut.

Problemet för mig är att det finns noll feel good-faktor med solkräm. Så fort jag får på den börjar jag svettas och vill genast ta av det igen. För mig funkar det inte att köra en tonad kräm som du Karin; inom några minuter sitter den mer på mina kläder/baddräkt/beach towel än där den ska (någon som fattat att jag inte vet hur man använder foundation än?). Andra krämer känns mer som en pansarsköld och gör mig vit som en clown och ger efteråt en glad present på typ 300 utslag. Och då får man ta till Darth Vader-looken – inte riktigt snyggt på den där båten ändå... Är det någon som känner igen sig?

Ett tag ignorerade jag helt enkelt ansiktsprodukter och använde Cliniques Sun Care Body spray SPF30, en genomskinlig, färglös vätska. Verkligen great för kroppen, men vad händer på mitt känsliga ansikte? Min senaste lösning är Dermalogicas Solar Defense booster SPF30, ett solskyddskoncentrat som blandas med en vanlig skön kräm – t.ex. deras Intensive Moisture Balance. Det funkar finfint, men jag saknar ändå lite den där känslan av glam jag kan få när jag plockar fram mina nya solglasögon eller sommarens sexigaste slip-dress. Bra produkter, men det känns inte som ett lyft för min sommarlook.

Kanske finns det en ny vän för sommaren 2009. Fick just ett tips om SkinMedicas Environmental Defense Sunscreen SPF30+, som förutom det obligatoriska skyddet (så klart fysikaliskt) även är full med hyaluronsyra, grönt te-extrakt och annat godis. Pile it up, säger jag bara. Den känns också lite härligt oåtkomlig – finns inte att få tag på i Shanghai, purr purr. Ja, det känns som den kan ge mig den där eftersökta “stylish holiday”-looken till slut.

(Mitt alter ego i sommar, aka modellen i sommarens Paul & Joe-kampanj)

3 kommentarer:

Anonym sa...

jag har haft ungefär samma problem som du. Alla solkrämer jag har provat har antingen gett mig eksem eller finnar. Vilket har lett till att jag inte använt någonting, och detta har i sin tur resulterat i att jag redan nu innan 30 börjar få pigmentsfläckar. Numer har jag upptäckt Jan Marini Antioxidant Daily Face Protectant SPF 30 Waterproof. Inte heller den ger en lyxig känsla, men den gör iaf sitt jobb. Lägger man dessutom till en foundation med SPF typ macs nya studio sculpt eller ID mineralfoundation så är man ju dessutom snygg.
Lycka till.
I övrigt vill jag bara säga att jag är väldigt förtjust i nya bloggen som jag troget läser varje dag.

Karin sa...

TiWi: kuuul att du gillar bloggen! =)

helena: min tonade kräm använder jag inte på stranden, utan bara när jag går runt på stan. den kladdar inte av sig färg heller, vilket är bra för jag har också svårt för foundations som liksom "brunar" av sig så fort man nuddar ansiktet. på stranden kör jag bara samma kräm som för kroppen, som brukar vara clinique, vichy, neutrogena eller nivea. inte så lyxigt kanske, men så är min alter ego inte riktigt paul & joe-modellen... :D

Anonym sa...

Tänkte väl att jag inte var ensam om den där solkräms-paniken. Tack för alla tips!
Känner mig faktiskt lite sugen på att prova foundation, men kanske bäst jag går tll MAC - disken och får en tutorial, verkar svårt att få det att se naturligt ut. Har alltför många mardrömmar om den tvåtonade looken- en färg i ansiktet och en på halsen. Oh well, will keep you posted.