onsdag, mars 18

Manlig hudvård

Svenska män är inte inte kända för att vara intresserade av smink eller behandlingar så som manikyr och pedikyr, men däremot tycker jag att manlig hudvård har expanderat relativt mycket de senaste åren. Själv har jag slussat in min sambo i krämernas värld, och även om det är jag som är mest intresserad står det ett gäng med tuber på hans hylla i badrumsskåpet.

Clinique var ett av de första märkena till att etablera en For Him-serie, självklart med stilrena och grå förpackningar. Dermalogica har även dom en serie för män, med både rak- och hudvårdsprodukter i sortimentet. Ännu mer nischat är märket The Art of Shaving, som specialiserat sig på just rakning. Fina raktillbehör blandat med lyxiga krämer är märkets signatur, och skulle pryda vilken badrumshylla som helst.

Alla dessa märken tillsammans med en uppsjö andra finns att shoppa online på välsorterade grooming.se. Hur är det med er läsare, brukar ni köpa hudvård till eller åt era män? Jag har dessutom fått för mig att det är vanligare med manlig fåfänga utomlands än i Sverige, men jag kanske är helt ute och cyklar?

Inga kommentarer: