måndag, mars 2

Stay on the sunny side

Jag är visserligen något av en red-head, ganska blek och fräknig, men jag bränner mig inte så lätt i solen och blir sällan röd utan lagom brun. Trots det är jag såklart noga med att ha hög solskyddsfaktor, och efter att ha testat mig igenom flera olika märken har jag hittat en favorit som håller måttet i alla lägen; segling, skidåkning, safari, dykning...

(Segling i söderhavet...)

En del av mina vänner tror att man inte får lika mycket färg om man smörjer sig med hög spf stup i kvarten. But I beg to differ, och de flesta av dem har fått svar på tal när de flera veckor efter hemkosten från vår semester på Tahiti eller jobbet i Tanzania, suckande konstaterar att min solbränna sitter kvar längre än deras. Visst de fick mer färg snabbare, men den lossnar i sjok ganska snabbt om de inte smörjt sig från dag ett. Alltså, jag är beredd att vänta lite längre på min färg, speciellt om det innebär att huden skyddas bättre och färgen stannar längre.

(Solen, ännu ganska harmlös, på väg upp utanför Afrikas östkust)

4 kommentarer:

Mi sa...

Inte lugnt att retas med såna bilder i Mars, Göteborg..! :D

Anonym sa...

Maria: Sorry dude ;) Jag sitter här, snöregnsblöt i håret och drömmer mig tillbaka till forna semestrar....har tyvärr ingen som hägrar inom rimlig framtid att drömma om .... suck.

pok!

Anonym sa...

vad var det för favorit du har hittat nu då? jag behöver också en solkrämsfavorit :)

Anonym sa...

Lotta: Den jag använder oftast är Biotherms. Hur bra som helst, har aldrig bränt mig (någonsin!) med den, trots att vänner som haft samma spf faktor (men annat märke) vistas på samma segling/safari/strand under samma tid. Den blir varken oljig eller kladdig, utan är bara najs. Sen gillar jag Murads som de har för ansiktet, och Sisleys (ekologisk) fast den är tyvärr svinigt dyr.
:)