måndag, mars 9

The one and only

Om jag bara fick välja en enda sak i kategorin hudvård/smink så blir det ansiktskrämen. Foundation, rouge, mascara, allt det där klarar jag mig utan, med glädje till och med. Men jag skulle inte klara mig länge utan en återfuktande ansiktskräm. Jag har testat mig igenom en hel del olika märken och serier, och visst har jag en del favoriter som jag gärna återvänder till, men jakten fortsätter och jag provar gärna nya. Jag har gjort en lista på kriterier, som min ansitkskräm helst ska uppfylla:

- Återfuktande utan att vara för fet
- Dofta gott, men inte för stark
- Helst ekologisk, eller i alla fall så få konstigheter som möjligt
- Inte vara tokdyr

Vad har ni andra för favoriter i badrumsskåpet? Och har ni några tips till mig på ansiktskrämer som jag borde prova?

7 kommentarer:

Kerstin sa...

Jag har nog inte riktigt något bra tips, annat än att kolla in Lumene. Vad har du för tips?

Anonym sa...

Ja, vilka är det då som du har provat och som har funkat för just din hudtyp?
För mig har Dr Hauschkas serie fungerat bra. Jag har torr hy på kinderna och fet panna/näsa/haka. Jag har dessutom ljus och känslig hy som blir röd i solen. Jag använder deras rengöringsmjölk på kvällen som tar bort makeup och deras rengöringscreme som fungerar på ett mer djupverkande sätt varannan morgon. Utöver det använder jag deras ansiktsspray som "uppfräschare" när som helst och på sommaren som "nattcreme". Alltså ingen fet creme på natten om sommaren. Nu när det är kallt ute blir det rosencremen för hela slanten. Den fungerar väldigt bra för mig då den lugnar min hud. Alla problem jag haft med finnar hit och dit som bara dyker upp har lagt sig, märkbart. Även om man måste hålla fast vid produkterna ett tag. Det går inte på en månad. En gång i veckan lägger jag mask, intensiv eller fukt och scrubbar med peeling innan det.
Dr Hauschka är inte billigt men det är absolut väl investerade pengar. Det finns dessutom att köpa på internet till billigare priser än i butiker.

Anonym sa...

Kertstin&Anonym: Tack för tipset om Lumene och Dr Hauschkas. Här följer ett axplock av de märken som jag testat, och som jag gärna/ofta återvänder till:

ACO
Boscia
Caudalie
Clarins
Decleor
Dr Brandt
Dr Hauschkas
Lush
Philosophy
Suki

Fråga gärna vidare om ni vill veta mer vad jag tycker om nån speciell av de ovanstående. :)

God natt!

Mi sa...

Ropen skalla, Dermalogica åt alla! ;)

Unknown sa...

Det låter som om Sonya Skin Care Collection kunde vara något för dig.

Anonym sa...

Carin: Tack för tipset! :)
Har faktiskt inte hört talas om innan...har du testat?

Unknown sa...

Ja jag älskar hela serien. Den är baserad på Aloe Vera och Vitt te (antioxidant). Det är Forever Living Products som säljer den. Kan dock bara köpas av enskilda återförsäljare inte i någon butik. Det är möjligt att jag är partisk eftersom jag själv säljer den men faktum är att i princip alla som testar den blir "förälskade". Forever har dessutom 90 dagars garanti så du kan prova produkterna i 90 dagar och är du inte nöjd så lämnar du tillbaka dem och får pengarna tillbaka. Prova!