söndag, april 26

Bland kinesiska ungtuppar och spirande skott: Shanghai Fashion Week, del 1

Nu är den 6:e upplagan av Shanghai Fashion Week här. Up and coming modellen Emma Pei, som gick de flesta av de stora visningarna på New York Fashion week i vintras, och som kommer från Anhui-provinsen utanför Shanghai, är årets ansikte.

Här är hon på visningsbänken – inte lika glammig kanske…

Temat är “Drive originality and promote local brands” (så klart, kan man kanske tycka…). Det handlar alltså om kinesiska designers och en bonus-gästvisning, som en grupp chilenska designers står för den här gången. Referenserna till tidens modeord är många – visningarna hålls på The Garden Lane Creative Center, som ska vara både energisparande och miljövänligt byggt. Och mönstrena med Han-dynastins vaktgud hos LaVie, ett avantgarde Shanghainesiskt märke designat av Jenny Ji, är tänkt att ge bäraren lycka och tur mot den finansiella krisen.

(Er fluga på väggen – tyvärr hade jag en riktigt dålig kamera med mig, därför kör jag idag med officiella bilder från China Apparel)

LaVie hämtar ofta influenser från både Kina och västvärlden. För vår/sommar 09/10 visade man bl.a. en broderad vit vakthuva (också med Han-dynasti anspelning) – den passar inte in i min vardag, men är vacker på sitt sätt – och ett halsband i vingform.

En klänning med mönstret som bringar pengatur och en arbetad urringning, som är så fin så fin så fin. I ryggen har den två vingar och en v-formad ringning. Rrroar!

Pyjamasbyxor – detta trendiga plagg har jag såååååå svårt att vänja mig vid – det känns bara som att hela världen kan se vad man ätit till middag.

Och en liten puffig kort kjol som är söt som en smällkaramell. En kort MC-jacka till det och jag är klar för sommarens Madonnakonsert.

Här finns fler bilder från LaVies visning.

2 kommentarer:

Mi sa...

Riktigt snygg poster för eventet!

Helena sa...

eller hur! och smink (och lite ljussättning) gör hela skillnaden - jämfört med hur modellen ser ut i verkligheten är hon ju nästan en gudinna på bilden.