fredag, april 17

Lash on, lash off

Jenny, intressant att höra om ögonfransförlängaren. Kinesiska tjejer kommer helt säkert att raida affärerna efter den när den kommer hit. Som vanligt är det det man inte har, som är mest åtråvärt och kineser har väldigt korta ögonfransar. Därför är skönhetsidealet (så klart) att ha långa, svepande fransar (vem vill inte det förresten?). Metoderna för att nå dit är många – t.ex. är det väldigt populärt att få lösögonfransar applicerade en gång per månad och på tunnelbanan kan man höra kinesiska tjejkompisar viska om sina medresenärer – fejk eller äkta?

Mascara är så klart en storsäljare och helst västerländska märken, eftersom västerlänningar har långa ögonfransar och därför bara måste ju våra mascara-märken vara bättre.

(Någon som har hört talas om ögonförstorande masara förut? Här har tillverkaren slagit två flugor i en smäll – inte bara får du långa snygga fransar, man lovar också större, och “västerländska”, ögon. Nästan för bra för att vara sant, va? ;))

Precis som i Sverige är det en mer naturlig look som gäller till vardags. Fast när vi drömmer om en härlig fräsch solbränna, applicerar kinesiska tjejer foundation och puder med vit ton för att få den efterlängtade vita hyn. Idealet är att se “cute” ut och oftast kompletteras ens look med ett neutralt läppstift i någon ljusrosa färg.

3 kommentarer:

Lin sa...

Haha det är verkligen den kinesiska idealet, stora ögon med långa ögonfransar och gärna snövit hy.

Anonym sa...

Hej! Jag råkade hitta den här bloggen, eller alla eras bloggar är det väl egentligen, här om dagen och är fast. Det är jätteintressant att få veta vilka produkter, slutresultat och ideal som åtrås på andra ställen i världen. Det ger en liksom lite perspektiv. Hädanefter ska jag tacka för min likbleka hy... :)

Helena sa...

Tack - vad kul att höra!