tisdag, april 21

Bus:ar du?

Vår stundande långweekend till Madrid närmar sig med stora steg, och ett av mina to do’s har varit att börja bus:a benen om det skulle vara så varmt att barbent är ett alternativ. Jag har använt brun utan sol till och från i ganska många år (främst benen) och är van vid både appliceringen och den ofta karaktäristiska doften.. I år kör jag med Sunkissed glow bodylotion från ACO, som är en stegvis brun utan sol-kräm med lite skimmer i. Skimrande ben är dock inget jag vill skylta med, så den är tyvärr inte ett alternativ att använda de dagar då man faktiskt ska gå barbent. Utöver skimret är det här en trevlig kräm, med diskret doft som faktiskt inte blir så hemskt bus:ig efter ett tag.

När vårsolen börjar visa sig på allvar som de senaste veckorna är det även viktigt att skydda ansiktet. Jag blir lätt röd på kinderna, och använder därför en lätt solkräm med spf 15 från Clinique.

Har du någon solrutin som du kör med när våren och sommaren börjar närma sig?

9 kommentarer:

Unknown sa...

Jag brukar också plocka fram nån sån gradvis brunfärgande lotion på våren. Den jag har nu från Dove är dock väldigt odryg, luktar starkt, är inte vidare återfuktande och glittrar! Haha, inte så grym alltså :)

Des sa...

Jag bus:ar aldrig, dels för att jag gillar min vita hy och dels för att jag snarare blir orange än brun.

Mi sa...

Marie: haha, nej den lät ju inte som någon höjdare! :P Gradvisa bus:ar är en bra idé!

Des: I hear you! Lyckligtvis har jag sluppit bli orange :)

Heartcore sa...

Jag är väldigt dålig på att hålla efter gradvisa BUS-krämer. Därför kör jag med The Body Shops Cocoa Butter Everyday Summer Lotion i Medium to Dark. Den ska också vara gradvis, men i medium to dark får jag en fin färg redan dagen efter jag har använt den, men skulle nog inte kunna ha den i ansiktet.

Skulle jag bli på tok för brun om jag använde den regelbundet, men när det gäller BUS är en quick fix mer min grej. Inför fest eller barbenta tillfällen. Plus att man slipper så mycket BUS-doft (däremot en ganska säregen doft), den är lätt att applicera och har inget skimmer. Minus för priset!

Anonym sa...

Förra våren skaffade jag en bus gel från clinique, för ansiktet, och den är faktiskt helt fantastisk! Den är tinted så man får applicera den på morgonen och den ger precis så där lite färg så att det inte ser onaturligt ut på en blekfis som jag. Den blir inte flottig eller äcklig och luktar inte äckligt. Allvarligt, en av mina bästa produkter någonsin och numer standard i mitt badrumsskåp. Rekommenderas!
/Johanna

Mi sa...

Heartcore: det låter smart att ta en nyans mörkare, och inte använda den så ofta. dessutom låter Cocoa Butter väldigt mumsigt :)

Johanna: ett sånt bra tips! Tack! Jag gillar verkligen både Clinique och gels, så den här ska jag definitivt spana in :D

carmen sa...

tips! apotekets sunkissed finns också utan glow:
http://www.apoteket.se/apoteket/jsp/polopoly.jsp?d=3172&ProductSKU=230683&prodinfotype=&showBuy=true&action=showProdInfo

Anna sa...

Vart har du köpt din Sunkissed glow bodylotion? Jag har letat på apoteket men hittar den inte..Måste ha den inför sommaren den är toppen :)

Mi sa...

Carmen: ett sånt bra tips, tack!!

Anna: min tub är faktiskt från förra året, jag har inte heller sett den i affär i år. Men titta efter den som Carmen tipsade om, den måste ju finnas eftersom den finns på nätet :)