torsdag, april 30

Yes to Carrots

Häromdagen hade jag det stora nöjet att agera personal shopper på Sephora och då passade jag så klart på att köpa något till mig själv också. Det här lilla läppbalsamet C Me Smile från Yes to Carrots kostade mig inte mer än 30 spänn, innehåller helt naturliga ämnen och dessutom är 95 % av ingredienserna organiska. Inga djur har farit illa vid testning och det är paraben- och petroleumfritt. Dessutom är det härligt mintigt – I love. I Europa säljs det endast på Sephora.

Det känns faktiskt extra viktigt att läpprodukter innehåller snälla ämnen, tycker jag. Kolla på innehållsförteckningen, känns som bara bra grejer. Vad säger ni som vet?

Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Cera Alba (Beeswax)*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Mentha Piperita (Peppermint) Oil*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Limonene*, Flavor, Tocopherol, Linalool*, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Extract*, Cucumis Melo Cantalupensis (Melon) Seed Extract*, Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Extract*, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract*. *Organisk ingrediens

6 kommentarer:

annahita sa...

åh, det där provet du skickade med var ashärligt och jag föll som en fura för det här märket. jag kollade upp mer på deras hemsida och allt bara stämde; innehållsförteckningen ser mer ut som en sallad än en kemisk cocktail, de testar inte på djur och väldigt stor del av råvarorna är ekologiskt odlade. jag ba YES. men sen upptäckte jag att yes to carrots är ett israeliskt företag och att deras mål med att starta upp företaget var att "raise the funding from Israeli institutional investors for reasons of Zionism".

!!! !!! !!!

EJ OK. men fan vad besviken man blir. jag trodde att jag hade hittat nånting som skulle kunna bli en framtida favorit, och som kunde bli ditt nästa PS-uppdrag, men nää. :(

Anonym sa...

Hej Karin,
Jag har inte hunnit kommentera på ett tag, men det ska det bli ändring på.
Angående ditt inlägg, vad är egentligen paraben? Jag och kollegorna undrar nyfiket!
För övrigt önskar jag dig en skön Valborg.
Mvh,
Ann-Christine

Karin sa...

annahita: det känns ju ganska bad faktist. typiskt!! jag kommer använda mina läppbalsam, men jag kommer definitivt think twice angående fler köp.

ann-christine: parabener är ett konsveringsmedel i både livsmedel och kosmetika, som eventuellt kan vara skadliga, man vet inte riktigt vad de långsiktiga effekterna är. känns bra att försöka undvika då. roligt att du är tillbaka som läsare förresten!

Anonym sa...

Hej,

Jag vet inte var du har hittat den informationen om Zionism. Men jag har sedan lange kopt deras produkter iom att jag arbetar i USA en vecka per manad. Det ar ett Israeliskt foretag och darav de kan forutom erbjuda kombinationen av gronsaker och frukter AVEN anvanda akta lera och miniraler fran Doda havet!!! Ga in pa hemsidan las mer om foretaget innan du uttalar dig.

Dessutom har jag aven blivit medlem i deras Facebook grupp 'I love Yes to Carrots'. Det verkar inte som att Zionism har nagot med produkterna att gora - deras budskap ar livstil, prisvarda produkter osv. Deras VD ar jatteaktiv i gruppen - varfor inte fraga honom direkt. Skulle vara intressant faktiskt.

Annars kan du googla dem och las lite mer.

Jag anvander dessa produkter varje dag och ar stolt och nojd anvandare!

Halsningar Monika

Karin sa...

monika: du har rätt, det står inget om zionism på yes to carrots hemsida. men i en artikel i en israelisk business-tidning, globes online, hittar man exakt den raden som annahita citerar. det är bara att googla...

jag tycker det är viktigt att läsa på om företag från många olika källor, från deras hemsidor får man oftast bara en syn på saken. som jag skrev ovan så gillar jag produkterna och jag vet inte om detta kommer stoppa mig från att köpa framtida produkter, men jag kommer definitivt tänka efter.

annahita sa...

monika: man kan ju dra slutsatsen att det inte står någonting om sionism på yes to carrots egna hemsida eftersom att det kan avskräcka potentiella kunder - t.ex. mig. man kan inte gå in på deras hemsida eller på deras facebookgrupp och läsa massa fina ord och dra slutsatsen att det här var ju minsann ett schysst företag! mitt tips till dig: tro ALDRIG på det företag skriver på sina egna hemsidor. det är ren propaganda.

"deras budskap ar livstil, prisvarda produkter osv" - ja, och? det är klart att de inte säger att deras budskap är sionism - d.v.s. rasism, våld och övergrepp på mänskliga rättigheter. de skulle nog inte få så mycket sålt.