torsdag, april 30

Snövit

Way to go Jenny och Karin! Kanske är det för att jag bott i Kina ett par år nu, kanske bara ren lathet, men vita ben funkar finfint för mig också. OK, jag vet så klart att ingen i omgivningen bryr sig det minsta om hur mina ben ser ut utan tycker snarast att det är fint med bländvit hud (storleken på mina ben är en annan sak – en källa till ständig fascination och skvaller verkar det som), men jag kastar nu helt enkelt av mig byxorna och sätter på kjolen utan att ens titta i spegeln. Märkte jag någon avundsjuka åt detta oberoende?

(Nä, det är tyvärr inte jag på bilden. Det är en tjej som berättar allt om hur man får babylena ben med vaxning. Vaxning var i mitt förra liv, men ni kanske behärskar det bättre än jag?)

OK, då ska jag lugna er – med vårsolen kommer ändå det urgamla grubbleriet: Hur mycket hår ska man våga sig på? För att citera min favorit Samantha i den utslitna serien Sex and the City får det ju ändå inte se ut som “the National Forest” på benen. Särskilt eftersom kineser har typ ingen hårväxt alls där. Det får ju ändå finnas en gräns för hur mycket man får sticka ut. I väg till vaxningssalongen bär det av.

(Smooooooooth legs)

Har ni tänkt på att med vaxa ben är det som att plocka ögonbryn – ju mer du vaxar, desto mer vill man ta bort tills det bara finns ett pyttelitet område kvar. Med benen löper man som tur är inte risken att se ut som ett frågetecken 24-7, utan kan känna sig nöjd över den silkeslena mjukheten som de första post vax-dagarna innebär. Har ni några vaxningsknep att lära ut?

(Persisk vaxning/sugaring låter mystiskt och lockande- och naturligt! Mer om detta här)

Nog om detta: nu ska jag avslöja ett i mina ögon skandalöst beteende hos kinesiska tjejer. Många rakar sig inte under armarna. Trimmar på sin höjd lite med saxen. Befriande eller bara sunkigt? Har vårt hårfria ideal gått för långt? Vad tycker ni?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Skönt att känna sig trygg i att ha bleka ben!
Jag vaxar gärna hemma, använder strips som man bara värmer i händerna först. Tycker faktiskt inte det gör så ont!

Jag blev jätteglad när jag hörde att kinesiska tjejer ofta inte rakar armhålorna! Klart det inte är sunkigt, varför skulle det vara det? Man svettas lika mycket med som utan hår, och jag tror inte man tvättar sig mer sällan för att man skippar rakningen.
Jag skulle bli så glad ifall vi hade ett mer avslappnat klimat till hår under armarna på tjejer i Sverige. Kan det inte få vara upp till var och en?

Helena sa...

Kul att höra din synpunkt på det där med hår under armarna- kanske dags för mig att bli lite mer open minded också. Tack för tips om vaxning!