tisdag, april 7

Nail me

Ibland behöver man bara lite TLC. Ett begrepp jag snabbt blev bekant med när jag kom till Shanghai var nailspa (hello… fotvårdsställen i Stockholm: wake up!). Det ligger nu väldigt nära hjärtat. Konceptet är en gjuten succé. Ta fyra riktigt snacksugna tjejer, goda hälsosamma teer, vin eller andra drinkar, girlygirly inredning med avgrundsdjupa fåtöljer på bekvämt pratavstånd, underbart skön pedi och 150 olika nagellacksfärger. En timme senare måste man ju helt enkelt sväva på små moln.

Frangipani Shanghai är det ultimata nailspat. Äppelgröna väggar, chockrosa kuddar, vita, sköna, mjuka fåtöljer och kinesiska träsnickerier gör en glad redan i dörren. Fötterna badas i turkost bad, fullt med vitaminer och andra godsaker, buffas, masseras, smörjs in och till slut får de små tåsingarna en härligt chockrosa färg. Händer som hovar? Inga problem. De gör även en utmärkt fransk mani.

Namnet får mig dessutom att tänka på den fantastiskt vackra blomman Frangipani, med en underbar doft (Lemon Verbena släng dig i väggen!), men som jag letat med ljus och lykta efter i parfymhyllan utan framgång. Någon som kan hjälpa mig här?

3 kommentarer:

Julia sa...

Lite förslag på parfymer med frangipane som framträdande doftnot:

Annick Goutal Songes, Chantecaille Frangipane, Ormond Jayne Frangipane

Andra tropiska blomdofter i samma stil:

Monyette Paris, Child, Kai, Chantecaille Tiare, Michael Kors Michael, Frederic Malle Carnal Flower

Tack för en bra blogg!

Anonym sa...

Va betyder TLC? :) Förutom tjejbandet.

Helena sa...

Taaaaaaaaaack julia- precis vad jag behövde- tips från en riktig doftexpert. Vad jag också gillar är att de är lite "smalare" parfymer, så man slipper känna sig som en tvilling med andra på tunnelbanan, eller - ännu värre - råka ut för att exet hade samma doft. Inte så kul kanske... Jag skall iallafall genast börja sniffa runt. Får se om Sephora har dem eller om det blir på nästa tripp till Hong Kong.

ursäkta förvirringen kring TLC- det betyder "tender loving care"- alltså någon som sköter om dig. Det har jag extremt stort behov av ofta och Shanghais nailspas och massage-ställen gör god business av det!