lördag, april 11

Natuvive Almond nattkräm

El i Göteborg och Karin i Madrid har båda testat Almond Strengthening Night Cream från Natuvive. De har olika hudtyper, och därmed lite olika utgångspunkter. Dessutom bor de i städer med helt olika klimat, ett fuktigt och ofta blåsigt väder gentemot ett extremt torrt och ibland hett. El, vars hudtyp kan nog enklast beskrivas som den typiska blandhyn, är först ut att recensera krämen. Hennes hud behöver mycket fukt, och hon använder alltid både dag- och nattkräm. Ibland har hon problem med finnar. Detta är hennes utlåtande:

Sedan en dryg vecka har jag testat Almond Strengthening Night Cream. Jag är rätt petig när det gäller nattkrämer, vill ha något som återfuktar rejält men det får absolut inte kännas kladdigt eller för fett när man ska lägga sig. Det första som slog mig med krämen var den goda doften, den luktar mjukt och rent och lite blommigt på ett alldeles lagom sätt. Efter jag tvättat ansiktet på kvällen smörjer jag in mig med krämen, den är ganska dryg så det behövs inte så mycket för att smörja in ansikte och hals. Mitt ansikte brukar strama lite efter jag tvättat det, den återfuktar snabbt men också långsiktigt. För oavsett hur dryg den är, eller hur gott jag luktar när jag kryper ner i sängen, så är det bästa med Almond Strengthening Night Cream att ansiktet känns så underbart mjukt morgonen efter.

Karins hud är torr och känslig med anlag för både rodnader och röda blemmor. Hon har länge letat efter den perfekta dagkrämen, men glömt bort att en nattkräm är minst lika viktig. Så här tycker Karin:

Jag använder sällan en speciell kräm bara för natten, för jag har helt enkelt trott att det är onödigt, men jag tror faktiskt att jag har haft fel. För skillnaden är stor! Jag vaknar, precis som El upplever, med ett lent och återfuktat ansikte, och borta är rodnader och svullna ögon. Jag gillar att krämen innehåller naturliga ämnen som mandelolja, sheasmör och bisabolol (ett inflammations-hämmande och lugnande ämne som finns naturligt i t ex kamomill) – men jag tycker det är viktigt att ingredienserna har tagit vägen om labbet, för helt naturligt framtagna ämnen kan som sagt reta min känsliga hy. Huden i ansiktet känns smidig, återfuktad och omhändertagen efter jag har smörjt in mig. Men det bästa med Almond Strengthening Night Cream är kanske att den luktar så gott, en milt blommig och vårig doft.

9 kommentarer:

Anonym sa...

åh, det där låter verkligen som en kräm för mig! ansiktet känns inte alls fett eller så på morgonen? inga nya finnar?

Lotta sa...

glömde skriva namn på min kommentar :)

El sa...

Lotta: Min hy känns inte det minsta fet på morgonen efter jag använt denna krämen, den känns helt perfekt. Eftersom jag tvättar aniktet på kvällen känns det fortfarande rent på morgonen (jag vill inte tvätta föör ofta)och med denna krämen känns huden så mjuk att jag inte ens behöver ta på en dagkräm morgonen efter :) Jag har bara testat den ett par veckor, men kan inte se nåt samband mellan den och finnar för egen del. :)

Ka som också testat den kommer säkert svara här också snart, så får du hennes åsikter också.

Lotta sa...

det låter ännu mer som en kräm för mig! jag tvättar också bara ansiktet på kvällen eftersom jag har känslig hud som inte gillar kranvatten. jag ser fram emot att höra Ka:s svar också! och om hon säger samma sak ska jag nog köpa den så snart jag får möjlighet. tack för hjälpen!

Karin sa...

lotta: jag har inte heller sett något samband mellan krämen och finnar. det bästa med den är att huden blir så himla mjuk! visst, den är rätt tjock när man smörjer in sig men det känns bara härligt tycker jag. på morgonen är ansiktet inte på något sätt fett, utan bara mjukt. och så luktar den väldigt gott också! =)

Mi sa...

Asså nu låter ni så lyriska att jag måste prova'n! :D

Karin sa...

maria: faktiskt, give it a try! mjukheten är det bästa.

lotta: som du kanske sett så kommer vi snart börja lägga upp tävlingar där man kan vinna natuvive-produkter. så ett tips är att ge tävlandet en chans innan du springer och köper! =)

Karin sa...

Nu blir jag också sugen på att testa, har samma hudtyp som Karin, torr och känslig och ibland blemmor och rodnad.
Men hur funkar det att den är parfymerad?
Jag kör med L300 som jag tycker är bra men så tråkiga förpackningar :-( Kanske dags att testa nåt nytt :-)
Har ni testat dagcremen också?

Lotta sa...

jag kunde inte hålla mig, utan köpte nattkrämen igår. redan imorsen såga jag faktiskt stor skillnad, min hud såg fisk och rosig ut och kändes jättebra. jag valde att låta ansiktet vara och tvättade inte av krämen utan sminkade mig direkt, utan nåt behov av dagkräm. jag har länge haft stora problem med min hud, och idag var första gången på väldigt länge som jag faktiskt tyckte att min hud såg bra ut i spegeln hela dagen. tack så jättemycket för att ni tipsade om den!