tisdag, april 21

Nattfjäril

I stark kontrast till den naturliga looken på dagen har kinesiska tjejer gärna riktigt mycket smink när man går ut på kvällen. Glittriga skuggor och sotade ögon är det som gäller för att bli nattens drottning.

(Foton från Fashion Weekly – min stilguru)

Överdåd till fest och ceremoniell utsmyckning går hand i hand med det det klassiska kinesiska skönhetsidealet. Så klart är det långt från den moderna grå kontorsvardagen. Det är kanske med det i bagaget man tar varje tillfälle att dra på sig en mask à la karnevalen i Venedig eller bara det lilla fjäderdiademet när det är temakväll på någon klubb. Over-the-top är en glad melodi här. Inspirerande för en akta-så-jag-inte-sticker-ut-för-mycket-svensk som jag, helt klart. (Sorry El och Mi, men jag kommer aldrig längre i mina smink-experiment än den urtråkiga naturliga färgpaletten. Men jag ses gärna på en liten lektion för att lära mig tänka i nya banor när ni har tid.)

(Peking opera-rollfigur)

(Fashion Weekly – igen! Visst stylar de snyggt!)

På China Fashion Week i höstas kunde man se dessa klassiskt inspirerade skönheter på catwalken. Vackert, eller hur?

Nu i veckan börjar Shanghai Fashion Week och det ska bli urkul att gå och se vad de lokala designerna visar för hösten. Lovar att rapportera asap.

2 kommentarer:

Lin sa...

Yepp det är mycket eyeliner som gäller när man ska ut och klubba. Synd bara att de utländska mode tidningarna inte har mer smink repotage riktade till oss asiater då vi sminkar oss på olika sätt.

Helena sa...

Håller helt med- ni har andra fäger och andra preferenser och är ju dessutom en köpstark grupp konsumenter, så det borde de verklgen ta hänsyn till. Å andra sidan verkar ni ju gilla det exotiska i västerländska influenser, så om det var för mycket anpassat till er kanske ni skulle tycka det var för "vanligt". Makes sense?

Ser inte så mycket särskilda kollektioner för den marknaden asiatiska hos de utländska sminkmärkena heller- konstigt egentligen.