torsdag, april 30

Min hudvårdsrutin

Jag tänkte visa och berätta kort om vilka produkter jag använder i min hudvårdsrutin, och vad jag tycker om dom. För tillfället består min rutin av produkter från två märken; Dermalogica och Natuvive. Min plan var från början att enbart använda Dermalogica, men när jag i provsyfte fick produkter från Natuvive visade det sig att jag hittade guldkorn som fungerar bra tillsammans med min bas.

(Sambons ansiktstvätt från Shiseido Men fick vara med på ett hörn också)

På morgonen duschar jag alltid, och då tvättar jag först ansiktet och följer upp med en skrubb. Efter duschen sprayar jag på lite ansiktsvatten, och avslutar med en ansiktskräm. På kvällen tvättar jag först av sminket med en rengöringsolja, och avslutar med vanlig ansiktstvätt och en lite fetare nattkräm.

Rengöringsolja: Dermalogica Precleanse, luktar underbart och tar bort även de mest sotade ögon utan att svida.
Ansiktstvätt: Natuvive AquaMineral Cleansing Gel, kändes i början lite stark, men nu tycker jag att den rengör riktigt bra.
Ansiktsskrubb: Dermalogica Daily Microfoliant, pulverbaserad skrubb som är mild nog att användas varje dag. Min favorit!
Ansiktskräm: Dermalogica Intensive Moisture Balance, en halvfet kräm som återfuktar grymt mycket. Ska nog få bytas ut mot en lättare nu i vår och sommar dock.
Ansiktsvatten: Dermalogica Soothing Protection Spray, jättefräscht och dessutom enkelt att bara spraya på utan att behöva mecka med bomullsrondeller.
Nattkräm: Natuvive Almond StrenghteningNight Creme, min första nattkräm, och det är som att smörja in sig med ett moln!

2 kommentarer:

carmen sa...

vad roligt, älskar att kika in hos andra och se vad de använder.

Anonym sa...

håller med carmen, roligt att få se. Men, du, skrubbar du ansiktet varje dag? Fixar ditt ansikte det? Jag blir torr och stram om jag skrubbar mer än en dag per vecka. Eller missförstod jag, är det kroppen du skrubbar varje dag? Klarar i så fall huden det? Och känns det nödvändigt?
/johanna