fredag, april 24

Plastic fantastic

Personligen älskar jag de mystiska, sexiga spanska sminkningarna med röda munnar och sotade ögon som Karin skrev om men tyvärr är det inget som går hem hos de amerikanska kvinnorna. Nej, här ska man se fräsch och vältränad ut med fönat hår, välmanikerade ljusrosa naglar och solkysst hy. “Cheerleader-idealet” håller i sig även i vuxen ålder och hårfrisörerna tjänar storkovan på slingningar och föningar. Näsan ska vara rak och brösten stora. Jag har alltid varit ett fan av naturlighet och fräschör men här har det hela ibland gått lite för långt. Man blir mer förvånad vid åsynen av en naturligt stor näsa än en opererad rak. Det plastikopererade idealet börjar hemskt nog, precis som i Los Angeles, bli norm även här. Tack och lov för att New York är en stad med folk från olika delar av världen säger jag bara!

(American cheerleaders, say no more...)

(Gisele Bündchen och Heidi Klum med deras fräscha yttre, tjocka hår och vältränade kroppar är typiska exempel på de amerikanska kvinnornas drömutseenden. Ironiskt nog kommer ingen av dem från USA)

2 kommentarer:

El sa...

Intressant och skrämmande, det där om att man blir mer förvånad när man ser en naturlig näsa än en fixad en...

Mi sa...

Väldigt intressant inlägg! Inte direkt någon jätteöverraskning, men ändå.. Inte undra på att tonårskillar får sned verklighetsuppfattning om vad en vacker kvinna är..