tisdag, april 28

Facekick

Jag började leka lite med tanken på produktlös hudvård och rotade runt bland TCM-metoder. Såklart klarar jag mig inte helt utan mina älskade lotions and potions, men kanske finns det något naturligt sätt att bättra sin hy. När jag är ute och springer (typ en gång under det årliga sommarbesöket i Sverige) känns det efteråt som att alla gifter rinner ur mig (okej då, det där har jag nog läst i ELLE också…) och jag inbillar mig att det också syns på min hy (efter att den högröda färgen gått ner).

(Lite hysteriskt, va? Bild från prewater.wordpress.com)

Kan man kanske gymma ansiktet direkt istället? Min nya idé är att komplettera min skin care-routine med några ansiktsrörelser för att öka blodcirkulationen och göra huden mer fast. Enligt kineserna bildas nämligen rynkor pga att qi (livsenergi) inte flödar fritt i huden. Tralalalala, jag kommer se 10 år yngre ut.

Okej, dags att komma igång. På Healthy New Age (ja, visst är det ett riktigt 70-tals namn, men strunt i det nu) hittade jag dessa akupressur-rörelser som ska ge spänstigare hud (mer hurtigt sjuttiotal som ni kan se) och mindre rynkor:

1. Tvätta och torka händerna. Gnugga händerna mot varandra så att det bildas varm qi.
2. Placera båda händerna på ansiktet så att lillfingrarna ligger längs med näsan. Rör händerna i en cirkelrörelse uppåt, över pannan och ner så att tummarna passerar över öronen. Börja igen vid hakan och rör händerna uppåt längs med näsan, över ögonen, längs med hårfästet, över öronen och tillbaka till hakan igen. Upprepa 36 gånger (nej, det var ingen felskrivning).
3. Upprepa duktigt varje dag för att ge qi energi till ansiktet och se yngre ut (alltså, detta är ju nästan för bra för att vara sant!).

Två gånger i veckan kan man också lägga till en full akupressur-ansiktsmassage. Följ ansiktskartan på bilden ovan. Använd fingertopparna och applicera tryck på två punkter åt gången (utom punkterna mitt i pannan och i hakvecket, som ska stimuleras en åt gången). Håll kvar ca 3 sekunder och upprepa igen ett par gånger.

Om du vill go all out med massage tipsar de även om massage för ögonpartiet, men ärligt talat är jag lite av en baby när det kommer till mina ögon, så jag väntar nog med det. Du kan också kombinera med akupunktur, som ger ännu mer stimulans i de områden man placerar nålar i för en riktigt hardcorebehandling.

(Och det här är mitt nya jag... Bild från Health Spa Blog)

1 kommentar:

El sa...

Haha, klockrent och inspirerande! (självklart testade jag mig igenom de olika grejerna medans jag läste, fast jag erkänner att inte körde 36 ggr).

Håller med om det där med detox-känslan efter man sprungit, tror det faktiskt är lite så. Yoga instruktören på gymmet säga att övningarna sätter igång kroppen så att den pressar ut skräp/onyttigheter/gift(?) genom huden = viktigt att duscha noga.