söndag, april 12

Outdoors

De flesta stora städer har en central park, ett grönt andrum i stadens hjärta. Dessa är ofta spännande platser, där det sker möten mellan många olika typer av människor; turisten, motionären, fashionistan, småbarnsföräldern, livsnjutaren, osv. De gånger jag besökt Kina, förundras jag över alla morgonpigga personer som söker sig till parkerna på morgonen. Jag har aldrig testat t.ex. Tai Chi, som så vitt jag vet är en form av kinesisk kampsport med mer fokus på hälsa och välbefinnande än kamp. Helena, känner du till mer, och hur vanligt är det egentligen?

Här i Göteborg finns så klart också ett par parker, och i går flyttade vi ut träningen utomhus till just en av dessa. Så underbart att träna med gräs under sina bara fötter. Massor med vårigt frisk luft gör att man orkar mer än i en instängd lokal. Lika uppiggande och fräscht som en joggingtur, fast med alla fördelarna av att träna i grupp. Vilken är er bästa träning?

4 kommentarer:

Märtha Louise sa...

Vad är det du tränar? :)

Jag tycker bäst om löpning och ridning :)

El sa...

Louise: Jag tränar en brasiliansk kampsport som heter Capoeira, skitkul och så himla bra träning. Sen tränar jag "vanliga" grejer också, som spinning, pilates och bodypump t.ex. Jag tycker jättemycket om ridning, helst islandshästar, och försöker hinna med det när jag är hemma och hälsar på.

Märtha Louise sa...

ÅH, jag har hört om det men aldrig provat. Det verkar så roligt!

El sa...

Louise: Kolla upp om det finns nån klubb i närheten och provträna med dem en gång vetja! Det är verkligen skitkul, och dessutom otroligt bra träning (balans, smidighet, styrka, snabbhet osv osv). :)